Buchete de viață

Te-ai gândit vreodată dacă ar fi toată lumea asta o mare seră de flori, cu toate florile lumii în chip de sentimente, de emoții, ce buchet ți-ai oferi?

De ceva timp încoace îmi vin în minte cuvinte izolate, cuvinte ce sună repetitiv ca niște picături de ploaie pe un pervaz de pleu. Cuvinte ce exprimă o emoție, o stare, o senzație. Le las să vină și să-mi bâzâie prezentul cu sunetele lor repetitive, și ai spune, enervante. Dar nu sunt, sunt doar cuvinte, beculețe aprinse pe ecranul minții mele, al sufletului meu. Uneori nu vin cu traducere, vin așa, brut, gen: joy, zâmbet, soul, love, prietenie, gift, recunoștință, rose, moon, Univers, wonder, fluture, ease… și multe, multe altele. Harmony, de cele mai multe ori e harmony, un fel de yin și yang ce se completează în perfectă comuniune. Probabil, aș putea să-mi folosesc imaginația în a alcătui cel mai frumos buchet din toate florile lumii. O simfonie de culori care să trezească în noi o simfonie de emoții. Și aș fi fericită! Apoi, cu trecerea anilor aș deveni mai selectivă, aș aduna doar câteva specii, doar o parte din culori, cele mai vibrante, cele mai intense. Și aș fi fericită! Iar la final, undeva spre apusul soarelui meu să rămân cu două trei flori, cele ce contează. Și aș fi fericită!

Probabil în buchetul final, cel pe care mi l-aș aduna în vasul sufletului meu ar fi două trei flori care contează: joy, love, gratitude! Trei arome profunde, trei culori splendide, trei emoții puternice. Și dacă ar fi ca din toate florile lumii să aleg firul ultim ar fi Love! Pentru ca floarea supremă Love, ne dă și Joy și Gratitude, pur și simplu le cuprinde pe toate. O singură floare ar putea înmiresma un Univers întreg, o singură culoare ar putea colora un vid, un singur parfum ar putea încânta o vastitate. Love…

Și știu că sunt buruieni o groază, și știu că uneori sunt țepi ascuțiți pe cele mai frumoase roze, și știu că există flori carnivore și culori terne, și emoții fade, și durere, și chin, și întuneric… știu! Dar ceea ce nu știu e, de ce? Dintr-atâtea emoții și stări, una singură e mereu acolo, mereu prezentă, ca o picătură de ploaie, o ultimă picătură de ploaie ce trebuie să mai cadă pe un pervaz de pleu: Love! și nu mă refer la iubirea fizică, la iubirea romantică, ci la Iubire ca sentiment sublim și infinit. În orice om, în orice suflet, fie el criminal, hoț, politician, mincinos, o picătură de iubire tot există. Hitler, avea iubire în ochi când își mângâia câinele, Jack Spintecătorul putea să aibă lacrimi la emoția unei scene de film, Hanibal avea iubire undeva departe în irisul lui atunci când mirosea un trandafir. Toți, fiecare dintre noi, undeva, în miez de suflet avem picătura de iubire, parfumul și culoarea infinită, molecula perfectă din Dumnezeu. Și atunci? dacă ai avea toate florile din lume ce buchet ai alege?

Nimeni, cred că nimeni din lumea aceasta, la ultima ploaie, la ultimă picătură de viață, de experiență umană nu ar alege un fir otrăvitor de ură în culoarea răutății. Nimeni, în momentul ultim, de solitutide, de intimitate, de teamă nu ar vrea un fir de urzică, chiar dacă și urzica ar putea avea splendoarea ei. Niciunul dintre noi, nu cred că ar trece dincolo cu o ultimă picătură de ură. Nu! Pentru că ultima picătură e esența umanității, e parfumul divinității, e molecula de iubire, e scânteia din Dumnezeu!

Poate că analogia mea e stângace, e prea plastică, dar gândește-te… din ce îți faci buchetul vieții pentru că acest buchet îl vei purta în suflet mereu!

Love, joy, gratitude! alege…

Pentru o duminică perfectă, privește frunzele ce cad din toamnă cu gândul că acel copac golaș se va împodobi din nou, cu muguri de viață!

ȘI NU, NU AM UITAT DE CEA MAI FIRAVĂ FLOARE: HOPE!

762e239c0e797cdcaabc956645edab9d,

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s