Infinit

Uneori paralizezi într-o teamă, o lume rece și pustie în care te trezești singur și trist. Alteori țopăi vesel înconjurat de oameni frumoși. Uneori lumea e doar o vorbă sau o privire, alteori e un sicriu și niște flori uscate. Uneori soarele arde și marea alină, alteori soarele arde și-atât.

Tatăl meu s-a dus dincolo și nimic nu s-a schimbat în geometria lumii. Doar în geometria mea rămas un gol, o amintire, un râs îndepărtat, un sfat, o vorbă… un chip răpus de boală și de suferinți.

Probabil în aceeași zi în care tata a mers dincolo, zeci de copilași au venit aici. Poate că viața e doar o trecere dintr-un infinit într-alt infinit, o gară minunată cu oameni frumoși, așteptând un tren către o zare albastră.  Poate că viața noastră e doar o clipă răsturnată peste timp, un răgaz de minute adunate într-un album de fotografii. Poate că viața e doar o dimineață cu soare vioi, cu aer smerit de rouă fragedă, cu sunete vii, colorate și blânde, cu ploi răcoroase și mii de secunde…

Poate că nici nu ar trebui să mai despic firul în mii de firișoare pe care să încerc să le rumeg în tainele înțelegerii, poate că nu e nimic de înțeles, poate că totul e simplu și nimic complicat. Poate că doar dacă privești un vârf de munte sau o albie de râu, o floare de hârtie sau un nor rătăcit, înțelegi totul, infinitul din jur, din tine și din toată puzderia de timp ce-a trecut și de timp care vine. Poate că… nici măcar acest „poate că” nu e atât de complicat, e doar un mic „poate că” într-atâtea cuvinte rătăcite în mine.

și când doare, doare, și când e bine, e bine!

„Nu scrie numele tău pe nisip, valurile îl vor spăla. Nu scrie numele tău pe cer, vântul îl poate spulbera. Scrie-ți numele tău în inima oamenilor cu care vii în contact. Acolo e locul unde va rămâne.”

Wayne W. Dyer

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s