Imagine

Silence mood

2016 pe insulă…

E liniște, dar o liniște plăcută, liniștea aceea ce te face să te întorci în tine, să te privești în ochi și să numeri razele de iriși răspândiți în jurul irisului căscat a mirare… ce liniște e! Îți auzi sângele rostogolindu-se prin arterele dilatate, inima pompând cu putere de bivol, plămânii umplându-se de oxigen și mintea… mintea ca o beșină! Mintea nu ți-o auzi, mintea îți doarme, e mahmură, e după chef, după mâncare, băutură, îmbuibată în gânduri de: fie ca… anul să… la mulți ani… la mulți de fie ca…

Ianuarie, luna începutului, luna planurilor, luna lui o să… luna pură, virgină, goală ca o filă de hârtie ce n-a văzut cuvânt.

Luna în care omul normal își planifică una alta, altul mai puțin normal își rupe o foaie din calendar uimit că nu mai e nici una după, că fiecare calendar se termină tocmai în decembrie, de parcă în ianuarie totul e musai doar sa înceapă.

E luna mea, luna în care m-am născut, luna în care anul începe, luna în care vreau să, o să, trebuie să…

Cine a inventat timpul? gradarea asta de zi, lună, an, decembrie, ianuarie, început, sfârșit? și dacă am roti totul cu 360 de grade? daca ar fi revelion la mijloc de aprilie, weekend-ul ar începe marți la ora 6 dimineața și ziua mea ar fi numai noaptea?

Ar fi la fel de normal ca și un gutui înflorit în Alpi.

Pe insulă e liniște iar în liniștea asta eu îmi fac planuri, care nu țin de anotimp, nici de timp, nici măcar nu au un chenar bine definit, sunt doar planuri, pentru cândva, odată… viața oricum curge, ca un râu pitit de după stânci, anii oricum trec ca bolile copilăriei, ce rămâne e scris în stele, cu cerneala timpului uscat pe tâmplele albe, în conturul ridurilor șubrede săpate cu penița înmuiată în călimara de ani, viața oricum curge, indiferent unde îți petreci revelionul…

Și dacă depui un pic de efort inflorește și gutuiul din Alpi:)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s